Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εμπλεξαν, «ο παλιός είναι αλλιώς»…

Καλογρίτσας

Newsroom dev.eleftherostypos.gr

«ΠΑΛΙΟΣ», μπαρουτοκαπνισμένος, άνθρωπος «του αλωνιού και του σαλονιού», έμπιστος του Χ. Φλωράκη, στέλεχος του κόμματος που έχει περάσει «διά πυρός και σιδήρου».

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς, τους οποίους χρησιμοποιούν για τον Χρ. Καλογρίτσα όσοι τον ξέρουν από παλιά. Τα «πιτσιρίκια», όπως λέει ο ίδιος για την «παρέα» του Α. Τσίπρα, γνωρίζουν γι’ αυτόν κυρίως από τις διηγήσεις των παλαιότερων στελεχών της Αριστεράς. Γι’ αυτό και η απαξιωτική συμπεριφορά του Χρ. Καλογρίτσα προς τους 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή. Και κυρίως προς τον νεόκοπο στον ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη, ο οποίος κατά τον «κόκκινο εργολάβο» δεν ξέρει ούτε ποιος είναι ο Στάλιν…

Η ΕΩΣ τώρα κατάθεση του Χρ. Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας διαρκής συνδυασμός τρολαρίσματος και κατάθεσης σημαντικών στοιχείων, τα οποία, εφόσον επιβεβαιωθούν, αποδεικνύουν ότι ο «λεβέντης» και το «καμάρι», μαζί με την παρέα του, την ώρα που είχαν βάλει τους καναλάρχες και τους επίδοξους καναλάρχες να παίζουν big brother στη ΓΓΤΕ, είχαν στήσει το διαγωνισμό με τον καθ’ ομολογίαν του «μπροστινό» Χρ. Καλογρίτσα. Ο οποίος, εκτός από το όνομά του, δεν έβαλε, όπως φέρεται να είπε, τίποτα άλλο.

Τα λεφτά, κατά τον μάρτυρα, μπήκαν με τη διαμεσολάβηση του Ν. Παππά. Κι από εδώ αρχίζει το αμείλικτο κυνήγι των ερωτημάτων, το οποίο προκαλεί εφιάλτες όχι μόνο στον Ν. Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και σε όλο το «σύστημα» που συμμετείχε άμεσα ή έμμεσα στο «στήσιμο». Το οποίο με τη σειρά του απέτυχε μεν, αλλά άφησε πίσω του μια εφημερίδα, η οποία για αρκετά χρόνια έγινε το «δημοσιογραφικό πιστόλι» του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας τα ίχνη του σε όλη την καθεστωτική και παρακρατική λειτουργία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Από το ΣΥΡΙΖΑ Channel μέχρι τη Novartis και τούμπαλιν.

ΚΑΤΑ τον Χρ. Καλογρίτσα, ο Ν. Παππάς όχι μόνο χρησιμοποιούσε τα γραφεία του στη Ν. Σμύρνη με τους πολλούς υπαλλήλους του που προετοίμαζαν το ΣΥΡΙΖΑ Channel -και όχι μόνο-, αλλά και «κοιμόταν στο σπίτι του». Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι ο Ν. Παππάς «με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου (…) εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού». Τα «μηνύματα» του Χρ. Καλογρίτσα για το «παρακάτω» ήταν πολλά. Αλλά κι αυτά που φέρεται να κατέθεσε είναι αδιανόητα για ένα ευνομούμενο Κράτος Δικαίου.

ΚΑΤ’ αρχάς, φέρεται να είπε ορθά-κοφτά ότι τα 3.000.000 της εγγυητικής επιστολής ήταν λεφτά της CCC. Και μετά θυμήθηκε κάποιο SMS με το οποίο ο Ν. Παππάς φέρεται να τον προέτρεπε να πάει να συναντήσει τον οικονομικό διευθυντή της CCC «Τόνι Λιανό». Ενώ αργότερα, για την περίφημη συνάντηση στο Πόρτο Χέλι, φέρεται να είπε «μου είπε ο Παππάς όσα μου είπε είχε πει ο Χούρι».

Κάτι σαν συμφωνημένα πράγματα, δηλαδή. Τα οποία γίνονται ακόμα πιο ανατριχιαστικά, αν ευσταθεί αυτό που φέρεται να κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας σε άλλο σημείο: «Υπάρχει έγγραφο μεταξύ της δικής μου εταιρίας και της CCC, που αποτυπώνει τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού».

Και συμπλήρωσε μετά από ερωτήσεις ποιες μετοχές είχε ο ίδιος: «Τις μετοχές του Νίκου Παππά». Κατά τον Καλογρίτσα δηλαδή υπήρχε αρμόδιος υπουργός, ο οποίος διενεργούσε διαγωνισμό, τη στιγμή που μεσολαβούσε για να βρεθούν τα χρήματα για την εγγυητική επιστολή και διέθετε και… μετοχές εταιρίας που ανήκε, εν μέρει, σε υποψήφιο υπερθεματιστή!!! Αλαλα τα χείλη των ασεβών…

ΤΟ ΟΥΤΩΣ ή άλλως «παρακρατικό» σκηνικό καθίσταται ακόμα πιο σκοτεινό, δεδομένου ότι ο «κόκκινος εργολάβος» επανέφερε στο προσκήνιο ένα όνομα, το οποίο έρχεται από το παρελθόν, αλλά -όπως εκτιμάται- μπορεί να οδηγήσει και στο μέλλον. Το όνομα Αρτέμης Αρτεμίου.

Το όνομα του Κύπριου δικηγόρου με ειδικότητα στις offshore, ο οποίος, όπως έχει αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος», υπήρξε συνταξιδιώτης του Ν. Παππά στο περίφημο ταξίδι στη Βενεζουέλα, αλλά και θεάθηκε στο Μ. Μαξίμου την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό ο οποίος κατέπεσε στο ΣτΕ συμμετείχαν δύο εταιρίες με έδρα την Κύπρο. Ενώ ο Α. Αρτεμίου είχε διατελέσει σχεδόν επί μια 6ετία αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου, άρα γνώριζε και το «αντικείμενο». Ο Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε λοιπόν ότι την επίμαχη περίοδο συμμετείχε σε συνάντηση μαζί με τους Ν. Παππά και Α. Αρτεμίου. Με ποιο ρόλο συμμετείχε άραγε ο Κύπριος μετρ των offshore;

ΤΗΝ ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είχε ολοκληρωθεί η απογευματινή κατάθεση του Χρ. Καλογρίτσα. Ωστόσο, τα όσα φέρεται να έχει πει μέχρι στιγμής, σε συνδυασμό με δύο γεγονότα, καθιστούν τη θέση του Ν. Παππά, αλλά και όλου του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρετικά δυσχερή. Τα γεγονότα: 1. Ο Ν. Παππάς, αντί να μηνύσει τον Χρ. Καλογρίτσα για όσα φέρεται να έχει πει, μηνύει τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής ΣΤ. Κελέτση! 2. Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Οχι μόνο εντός της Προανακριτικής, αλλά και δημοσίως. Αρκέστηκε να διαρρεύσει, χωρίς καμία απόδειξη ότι ο Χρ. Καλογρίτσας είναι «ψευδομάρτυρας», και κάποια έγγραφα του γιου του «κόκκινου εργολάβου», τα οποία αφορούν άλλη διαδικασία και σε άλλη χρονική στιγμή.

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έμπλεξε». Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι τα όσα έχουν λεχθεί μέχρι στιγμής «δικαιώνουν το κατηγορητήριο της Προανακριτικής» κι «ενδεχομένως το διευρύνουν». Πέραν της πολιτικής και νομικής συνέχειας της υπόθεσης, τα κατά Καλογρίτσα «πιτσιρίκια» θα πρέπει να απαντήσουν πώς «έμπλεξαν» έτσι με τον «παλιό» και γιατί ο «παλιός» απασφάλισε και αποφάσισε να αποκαλύψει το παρασκήνιο της ζοφερής μεθόδευσης του 2016…

ΩΡΙΜΑΖΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Φέτος η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1912 είχε μια πιο έντονη λάμψη αισιοδοξίας. Οτι η Ημέρα της Δικαίωσης για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας δεν αργεί. Η συμπεριφορά του Τ. Ερντογάν, ο οποίος έχει επιλέξει απροκάλυπτα πλέον το ρόλο του «πατερούλη» των απανταχού της Γης φανατικών μουσουλμάνων και την ταύτιση του με την τζιχαντική Χαμάς, βοηθά. Αλλωστε είναι νωπή ακόμα η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. Μια αναγνώριση που δικαίως έβγαλε τον Σουλτάνο από τα ρούχα του. «Βοηθώντας» τον να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο στη Δύση.

Η διοίκηση Μπάιντεν έδειξε ότι δεν παίζει. Η Ε.Ε. δείχνει να ξυπνάει από τον ύπνο των μεγάλων συμφερόντων στη μεγάλη αγορά της Τουρκίας. Και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη συστηματικότητα και τη μεθοδικότητα, με τις οποίες χτίζει συμμαχίες και κερδίζει πόντους σαν διεθνής διαμεσολαβητής-παίκτης στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ ο λόγος της παραμένει ουσιώδης και μεστός στοχεύοντας στο αποτέλεσμα. Ολα αυτά γεννούν αισιοδοξία ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν είναι τόσο μακριά, όσο ήταν πέρσι. Οχι μόνο για τα θύματα και όσους ξεριζώθηκαν. Αλλά και για τους ζωντανούς με το πληγωμένο φορτίο που κουβαλούν.

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Πώς μπλέκουν τα πράγματα

Kon

Πάνω στην άμμο την ξανθή…

Kon

Ο «ακροδεξιός» Σάντσεθ δεν άκουσε τον ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε στρατό για τους μετανάστες

Kon

Προανακριτική – Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Παππά

Μιχάλης Μάρδας

Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Έδινα λεφτά και «Στο Κόκκινο»

Μιχάλης Μάρδας

ΣΥΡΙΖΑ: Ψευδομάρτυρας ο Καλογρίτσας

Μιχάλης Μάρδας

Προανακριτική-ΝΔ: Προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα από την κατάθεση Καλογρίτσα

Μιχάλης Μάρδας

Ο βασιλιάς της κωλοτούμπας

Kon

Οι 76 λέξεις που «κρύφτηκαν» μέσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Kon